Over Ons

 Graag stellen we ons even aan u voor

Jaar lesgeven

Met veel plezier wordt kennis en ervaring gedeeld met cursisten. Vele pups zijn opgroeien tot fijne honden.

Tevreden klanten sinds 1998

Veel cursisten komen terug met hun 2, 3 of 4de hond. Kinderen met moeder, later met eigen hond.

Ervaren instructeurs

Kennis, ervaring en constante bijscholing zorgen voor een optimale begeleiding.

Ons Verhaal

Na enkele jaren lesgegeven te hebben bij een andere hondenschool, zijn we in augustus 1998 gestart met Hondenschool Agility Maastricht.

Al snel stapten we binnen onze hondenschool over van de toen gebruikelijke lok-beloningsmethode naar de clickertraining. Deze training beviel zo goed, dat de clicker vele jaren bij alle cursussen gebruik werd.

Na het volgen van diverse cursussen en workshops stapten we weer over naar andere technieken, maar nog steeds allemaal beloningsgericht.

Wat aanvankelijk begon met een hier en daar een uurtje lesgeven in de week, groeide uit tot een hondenschool die 4 á 5 avonden in de week geopend is voor groepen. Daarnaast individuele begeleiding geeft in de vorm van Privélessen en Gedragsbegeleiding.

Wie Zijn We

Ons Team

Marij Dejong

Marij Dejong

Eigenaar & Instructeur / Gedragsbegeleider

Marij heeft meer dan 45 jaar honden in huis.
Op haar 13de verjaardag kreeg ze haar eerste hondenboek, maar ze moest nog 1,5 jaar wachten op haar eerste hond. Het bleef niet bij haar eerste hond Dennis, een Amerikaanse Cocker Spaniel, er volgden nog veel meer honden.

Een Rottweiler teefje Suzie, die na 2 jaar een vriendje erbij kreeg, een kruising Chico. Een herplaatser, een oude Border Terriër Wiepke, heeft ook nog een tijdje samen met deze honden geleefd.

Daarna kregen ze een Australian Cattle Dog teef, Gaily. Gaily heeft nog een tijdje samen geleefd met Chico en Wiepke. In 1997 kreeg Gaily haar 1ste nestje. Een van haar 6 puppy’s, haar dochter Janis bleef bij ons wonen. 14 jaren lang hebben Janis en Gaily samen veel leven in de brouwerij gebracht. Dit type hond wil altijd iets voor je doen en ze kunnen ontzettend veel leren. Met Janis en haar inmiddels overleden moeder Gaily zijn in het verleden vele prijzen gewonnen in Agility en daarnaast ook op shows!

Vanaf 2010 was Janis even alleen, maar Janis kon daar niet goed aan wennen en kwijnde wat weg, dus zijn we op zoek gegaan naar een goede huisgenoot. December 2011 kwam er een Border Collie teefje bij, onze Djessy. Helaas is ook Janis na een lang leven samen met ons op 16 jarige leeftijd overleden. Djessy heeft vanaf september 2013 een nieuw maatje erbij, een Working Kelpie teefje, Faya.

Wat begon als hobby is nu haar beroep geworden. Niets geeft zoveel voldoening als een fantastische band zien onstaan tussen mens en hond. Als Marij daarin heeft kunnen ondersteunen, dan is haar doel bereikt.

Met veel liefde en plezier geeft ze begeleiding aan mensen met Puppy’s of volwassen honden.

Haar tweede passie is de Agility sport. Mensen en hun jonge hond stapsgewijs begeleiden van het eerste begin tot aan het lopen van een heel parkoers is voor haar zo’n mooie uitdaging! 30 jaar ervaring zijn nergens te koop. Voeg daar nog aan toe blijvend bijscholen via boeken, video’s, workshops en cursussen van Nationaal en Internationaal getalenteerde mensen, dan …..

Lijst van opleidingen

John Dejong

John Dejong

Instructeur & Ondersteuning

De laatste jaren heeft John veel ervaring opgedaan tijdens het deelnemen aan Agility wedstrijden zowel in Nederland als in België en door deel te nemen aan diverse workshops en het volgen van cursussen bij Geert de Bolster (B) en Instructeurscursus Agility bij Band. Deze cursussen heeft John met goed gevolg afgesloten.

Op 15 mei mei 2008 volgde John de workshop Raakvlak en paaltjestraining bij Susanne Garrett.

De specialiteit van John is het begeleiden van de wedstrijd gerichte Agility cursisten.

John ondersteund de Hondenschool waar nodig.

<