Nadat de Basis Agilitytraining is afgerond kan men verder bij de Agilitytraining.

De Agilitytraining bestaat uit:

  • 8 praktijklessen van elk 60 minuten
  • kleine groepjes, maximaal 5 honden per groep!

De Agilitytrainig kost € 60,-

  • 2de hond 10 % korting
  • 2x per week trainen prijs op aanvraag

De Agilitytrainingen worden gegeven op dinsdag en donderdagavond. Op disndag en donderdag start de training om 19.00 en om 20.30 uur.

De groepen die om 19.00 uur starten helpen mee aan het opbouwen van de trainingsparkoersen. De groepen die starten om 20.30 uur ruimen na afloop van de training alle toestellen ook weer gezamenlijk op.

Indien de conditie van het veld en de weersomstandigheden te slecht zijn, wordt er geen training gegeven. Het moet voor handler en hond veilig zijn om te trainen.

De lessen schuiven dan met een week op.

Tijdens de week van Carnaval, 2 weken zomervakantie, Herfstvakantie en Kerstvakantie wordt er geen training gegeven.

Vanzelfsprekend wordt ook bij de Agilitytraining gestreefd naar een leuke manier van samenwerken tussen baas en hond.
Een goede relatie tussen baas en hond is een must! Ook wedstrijdhonden moeten deze sport leuk blijven vinden, anders presteert een hond op wedstrijden steeds minder goed.

De vervolgtrainingen verlopen bij onze hondenschool anders dan bij de meeste Zuid-Limburgse hondenscholen.
Onze cursisten trainen niet elke week alleen maar een volledig parkoers, waardoor een combinatie maar een paar keer per les aan de beurt is.

In onze trainingen zorgen wij voor een goede opbouw met veel trainingsmogelijkheden
per les.

Dit betekent vaak aan de beurt zijn dus! Daarnaast wordt er getraind in kleine groepjes en dat is de andere reden dat het tempo in de les zeer hoog ligt.

Vervolg op Basis Agilitytraining

Vanaf de Basis Agilitytraining, waarin nog niet alle voor wedstrijd noodzakelijk toestellen zijn aangeleerd, worden geleidelijk aan nieuwe toestellen geïntroduceerd en aangeleerd.

Eerst wordt er dus gewerkt aan het op de juiste manier aanleren van toestellen en dan komt de volgende fase. Het handelen van de hond in combinaties van 2 of 3 toestellen en het leren van de zogenaamde wissels.

Langzaamaan wordt dan getraind op combinaties van meer toestellen. Ook worden de combinaties van toestellen steeds lastiger. Het kunnen sturen en het blijven controleren van de hond wordt steeds meer van belang. Vanaf nu worden de cursisten voorbereid op het deelnemen aan wedstrijden.

Speciaal voor onze beginnende wedstrijdlopers worden elk jaar een aantal wedstrijden georganiseerd bij een aantal Limburgse clubs.

Bij welk weer gaat de training niet door?

Kijk voor meer informatie bij Weer of geen Weer?