Janis    28-4-1997    5-8-2013 

 

Bij ons in huis geboren... in haar hele leven nog geen 2 weken van mij gescheiden geweest!

Als ze bij mijn moeder was lag Janis altijd bij de voordeur op mij te wachten, alleen voor eten kwam ze van haar plek af.

Waar ik was, daar was Janis nooit ver uit de buurt.

Geen stoel kon ik schuiven zonder eerst te kijken waar Janis lag, want gegarandeerd, ze lag naast me of achter m'n stoel.

Veel, heel veel hebben wij van haar geleerd, want zij was ons proefkonijn voor nieuwe trainingstechnieken, later gebruikt bij onze hondenschool.

Tot hoge leeftijd, 12 jaar, was ze nog in training voor de agility totdat ze helaas door een ongeval tijdens spel dit niet meer kon.

Vanaf toen was ze onze wandel hond en dat hebben we vele uren samen gedaan!

1 1/2 jaar geleden kwam onze Djessy in huis erbij. Veel heeft Djessy nog van onze Janis kunnen leren tijdens de boswandelingen. Er kwam echter een tijd dat Janis ook dat niet meer aankon. In haar hoofd wilde ze nog graag, maar haar poten wilde haar niet meer goed dragen.

September 2012, ze was erg ziek. Bijna hadden we haar toen in laten slapen, maar Janis, sterk als ze was, ze krabbelde weer volledig op! Nu, bijna 1 jaar later was het dan toch haar tijd. Ze werd ziek en er was nu geen weg meer terug!

Mijn schaduw is er niet meer! We zullen haar erg missen!

3 jaar geleden hebben we afscheid genomen van haar moeder Gaily, nu is de tijd gekomen dat Janis zich weer bij haar aan kan sluiten. Ze waren 13 jaar lang onafscheidelijk samen.

 Janis en Gaily 2003